Tiden, vart tar du vägen??

Nu har jag inte skrivit på ett tag igen och det är för att jag inte har nån träning att skriva om på min träningblogg. Blöhöö! Förra veckan blev Alicia sjuk så det var VAB och skynda hem från jobb och helt enkelt ingen tid till sånt. Och nu känner jag själv av en fin förkylning i halsen, så det har inte blivit nån löpning den här veckan heller.

Det plus tiden det tar. Hur hinner folk träna när man har barn och jobbar heltid?? Och då har jag bara ett barn liksom! Jag är imponerad av de mammor som hittar tiden att träna utöver allt annat som måste göras.

En vanlig dag ser ut ungefär såhär:

05:30 går vi upp. Gör oss klara.
06:00 väcker vi Alicia. Ger välling, gör henne klar. Myser lite och leker en stund.
06:45 går James med Alicia till dagis. Sen åker vi till jobbet.
07:30 kommer jag till jobb.
16:00 gasar jag hemåt.
16:30 hämtar Alicia på dagis. Myser och leker och påbörjar maten.
17:30 kommer James hem. Vi äter. Leker lite, kanske badar. Gör Alicia klar för sängen.
19:00 får Alicia välling och vi myser i soffan en stund.
19:30 eller lite innan lägger jag Alicia, sen plockar vi undan lite och fixar inför morgondagen.
20:00 Däckar vi i soffan och tittar på nåt random program.
21:00 (ja tidigt) så brukar vi faktiskt börja göra oss klara för sängen.
21:30 Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Då ska jag alltså springa någonstans där också. Och det kan man ju göra, typ på lunchen. Men då gäller det att man har tid till det, och att man ändå får ihop sina timmar på jobbet. Så allt görs lite i stress, byter om snabbt, springer inte så långt, duschar snabbt, stretchar inte. Mycket bättre än ingenting, men inte ens det hinner jag med tre gånger i veckan nu, då går inte dagarna ihop sig.

Nu hämtar James ibland också och mamma och pappa hämtar en dag i veckan, men då brukar jag passa på att komma ifatt på jobbet. På allt det här ska man ju även handla, städa, tvätta, uträtta andra ärenden etc… Det går men det är ett tight schema hela tiden.

Högst två gånger kan jag springa på lunchen, sen får jag väl försöka sparka ut mig själv efter att Alicia somna nån kväll (för jag vill ogärna vara ifrån henne de få timmarna om dagen jag får med henne).

Ja livspusslet alltså, rätt kul hur man tyckte att det var svårt att hinna med allt innan man fick barn.

Om Charlotta

27 årig tjej som bor i Kungsör med sin engelska man, Cornish rex katter och vår lilla dotter Alicia som föddes första juli. Den här bloggen handlar om mitt liv som nybliven mamma, om alla glädjeämnen och nya utmaningar tillsammans med min fina lilla familj.
Detta inlägg publicerades i Alicia, Jobb, Löpning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tiden, vart tar du vägen??

  1. hundobarntassar skriver:

    Ja det är inte lätt att hinna med allt :-V

  2. Sanna skriver:

    Det är verkligen imponerande hur du får till träningen! Och speciellt sådär på lunchen mitt i jobb. You go girl!! Och alla andra mammor med. Jag förstår inte hur det ska gå ihop sig sen när jag jobbar heltid…

    Jag passar på att njuta av vår situation som den ser ut just nu. Jag jobbar bara 71% och Rikard tar ut lite föräldradagar, så Alice är på dagis tisdag till fredag 9-14:30. Då hinner jag träna innan jag hämtar henne 🙂

    • Charlotta skriver:

      Åh gud vad underbart det vore!! Men jag har ju inte direkt sånt jobb så det är bara att köra på. Jag ska vara glad att jag ens har chansen att springa på lunchen. Nu har det inte blivit så mycket som jag önskat men det ska bli bättre!!

Lämna en kommentar